Uzun ömürlü beşerlerle ilgili araştırmalar sürüyor. Yapılan bir araştırma tekrar bilinen her şeyi alt üst etti. Haberciniz’de yer alan bir içerikte; Uzun ömürlü olmayı sağlayan düşünme formülüne yer verildi.
Dünya üzerinde milyonlarca insan, uzun ömürlü olmak istiyor. Yaşlanmak ise herkes için korkutucu görünüyor. Ancak yaşlanmaya olan bakış açınızı değiştirirseniz, daha uzun ömürlü olabilirsiniz. Bu durum aklınızı karıştırabilir lakin bilimsel bir araştırmaya nazaran, yaşlılığa optimist bakanlar daha uzun yaşıyor.
Cornell Üniversitesi’nin Bronfenbrenner Araştırma Merkezi’ndeki araştırmacılar, yapılan çalışmaları inceleyerek dikkat çeken bulgulara ulaştı.
YAŞLILIĞA OLUMLU BAKANLARIN ÖMRÜ UZUYOR
Yaşlanmayı olumlu gören beşerler, başkalarına nazaran 7,5 yıl daha fazla yaşayabiliyor. Tıpkı vakitte bu beşerler, daha yüksek fonksiyonelliğe de sahip oluyor.
Yaşlanmaya karşı olumsuz tavırda olanlar ise kalp krizi, inme üzere kalp hastalıklarını daha fazla yaşamaya eğilimli oluyor. Yaşlılık, herkes için kaçınılmaz bir durumdur. Bu yüzden yaşlanmayı kabul etmek, daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat yaşamaya yardımcı oluyor.
YAŞLILIĞI KABULLENMEYE BAKIN
Bu nedenle şayet uzun ömürlü olmak istiyorsanız, yaşlanmaya karşı olumlu bir hal takının. Herkesin birebir süreçten geçtiğini, herkesin genç olduğu üzere hayatın bir evresinde yaşlandığını aklınızdan çıkarmayın. Bunu başarabilirseniz uzun ve sağlıklı bir ömür geçirme oranınız da o kadar artacaktır.
HAFIZAYI KORUYAN YİYECEKLER
NTV’de yer alan bir içerikte de ; Hafızayı koruyan yiyeceklerin listesi paylaşıldı. İşte o yiyecekler
Ceviz: Ceviz içeriğindeki omega 3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir açısından varlıklı bir besin. Yapılan bilimsel çalışmalar cevizin hafızayı, algı ve öğrenme yetilerini güzelleştirdiğini göstermiş. Günde 3-4 tam ceviz tüketmenin beyin sıhhati için değerli. Çocuklar da beyin gelişimi için günde en az 2 tam ceviz ya da tekrar omega 3 içeriği varlıklı fındık -bademden günde 10/15 adet tüketmeliler.
Yoğurt: Güçlü bir kalsiyum deposu olan yoğurt içeriğindeki tirozin ile hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Yoğurt ya da öteki süt eserlerinden günde en az 2 porsiyon (süt ya da yoğurt) tüketmeye itina gösterin.
Yer fıstığı: Varlıklı bir niasin kaynağı olan yer fıstığı bu özelliği ile beyin sıhhatinin korunmasına yardımcı oluyor. Hudut sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunmasının yanı sıra Alzheimer riskini de azaltıyor. Lakin yer fıstığının alerjik özelliğini ve yüksek kalorili olduğunu da unutmayın. Bu nedenle günde 15/20 adet tüketmeniz kâfi olacaktır.